Stuur ons een e-mail

Ruwbouw

Met de ruwbouw legt u de basis van de woning. Daaronder vallen de grondwerken, een eventuele kelder, betonwerken en metselwerken. Verder omvat de ruwbouw ook kleinere karweien zoals het bouwklaar maken van het perceel, de riolering voorzien, het leggen welfsels etc.

Grondwerken

Vooraleer we met de bouw kunnen beginnen, zijn de grondwerken aan de beurt. We doen de voorbereidende werken en we palen de woning uit. Vervolgens gaan we graven; hiervoor beschikken we over eigen mensen en materieel. Dat garandeert dat de werken volgens onze kwaliteitsnormen gebeuren, bovendien hoeft u als bouwheer geen extra aannemer te zoeken voor de grondwerken.

Kelder
Wanneer uw nieuwbouw over een kelder beschikt, zijn er twee mogelijkheden. We kunnen deze op de klassieke manier metsen, cementeren en van een waterdichte teerlaag voorzien. Zo'n kelder is prima als het grondwaterpeil niet te hoog is. Het alternatief is een gegoten kelder uit beton, weliswaar een duurdere oplossing, maar bij hoog grondwater te overwegen omdat de kuip absoluut waterdicht is.

Betonwerken
Balken en kolommen worden door ons vakkundig in beton gegoten. Ook voor het "moeilijke" werk schrikken wij niet terug. Bij onze referenties (zie villa's) vindt u heel wat moderne architectuur, daarvoor zijn bekwame bekisters vereist vanwege de grote overkragingen, brede vensters, moeilijke vormen en dergelijke.

Metselwerken
Naast het klassieke metselwerk met voeg, kunnen we de stenen ook verlijmen of met een dun mortelbed (4 tot 8 mm) metsen. Deze technieken worden vaak gebruikt voor moderne bouwwerken, de gevel toont egaler en strakker, al vraagt het meer vakkennis van de metser.